Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων Hackademy

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με απόλυτη επιτυχία, ο πρώτος κύκλος κατάρτισης, διάρκειας 96 ωρών, στο Web Radio και τη Δημοσιογραφία στα Νέα Μέσα. Όπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά την πέρας της τελευταίας ημέρας του προγράμματος, το γεγονός εορτάστηκε παραδοσιακά, αλλά ουδόλως επίσημα, στο Radiobubble (Ιπποκράτους 146, Αθήνα).


Οι καταρτιζόμενοι παρακολούθησαν 96 ώρες πρακτικών μαθημάτων. Η εκπαίδευσή τους όμως δεν έγινε μόνο στο "χαρτί" και τον υπολογιστή. Κατά τη διάρκεια των 16 εβδομάδων του προγράμματος, είχαν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν το δικό τους ενημερωτικό blog, να καλύψουν ειδησεογραφικά γεγονότα, τόσο στο πεδίο, όσο και μέσω του Internet, να δημιουργήσουν και επεξεργαστούν βίντεο και ηχητικά, να πάρουν συνεντεύξεις από πολίτες, να ολοκληρώσουν θεματική δημοσιογραφική έρευνα, να δημιουργήσουν ραδιοφωνικό δελτίο ειδήσεων κ.α. Πρακτικές εργασίες που απαίτησαν πολύ περισσότερες ώρες από τις 96 του κάθε προγράμματος.

Πέρα από το βασικό εκπαιδευτικό υλικό του κάθε προγράμματος κατάρτισης, τόσο οι καταρτιζόμενοι, όσο και επιπλέον συμμετέχοντες, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν αριθμό από ανεξάρτητα ολοήμερα σεμινάρια/workshops και ολιγόωρες θεματικές διαλέξεις, στα παρακάτω αντικείμενα:

Ολοήμερα Σεμινάρια - Workshops
  • Δημοσιογραφική χρήση του Twitter
  • Δημοσιογραφία των Πολιτών
  • Ρεπορτάζ με χρήση φορητών συσκευών
  • Πνευματικά Δικαιώματα και Ψηφιακές Ελευθερίες 

Διαλέξεις
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Εισαγωγή στο data journalism
  • Συνεργασία με τον προγραμματιστή και web developer

Ραντεβού το φθινόπωρο

Ο νέος κύκλος κατάρτισης στα αντικείμενα Web Radio και Δημοσιογραφίας στα Νέα Μέσα, είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Οι εγγραφές τυπικά ξεκινούν με την παρούσα ανάρτηση και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε mail στη διεύθυνση hackademy.radiobubble@gmail.com.

Με δεδομένη την επιτυχία του εγχειρήματος, το Hackademy προετοιμάζει και επιπλέον ανεξάρτητα σεμινάρια, καθώς και κύκλο μαθημάτων για αρχάριους. Παραμείνετε "συντονισμένοι" με τη σελίδα του Hackademy και τους λογαριασμούς του στο Facebook και το Twitter, για έγκαιρη ενημέρωση. Πέρα από τα επερχόμενα προγράμματα, τις επόμενες εβδομάδες, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε δωρεάν πρόσβαση σε τμήμα του εκπαιδευτικού υλικού στο hackademy.gr.